EPC van de gemeenschappelijke delen laten opmaken

Vanaf 2022 moet er ook een EPC zijn voor de gemeenschappelijke delen van een appartementsgebouw. Deze verplichting staat los van verkoop en verhuur. Om in orde te zijn met deze verplichting laat u best nu al een EPC van de gemeenschappelijke delen opmaken door EPC Lochristi.

Video afspelen over EPC Gemeenschappelijke Delen

EPC gemeenschappelijke delen

Vanaf 2022 is een energieprestatiecertificaat (EPC) verplicht voor de gemeenschappelijke delen van een appartementsgebouw. Zo krijgt een mogelijke koper of huurder een idee van de energiezuinigheid van het volledige gebouw.

Dit EPC gaat over de gemeenschappelijke delen van het appartementsgebouw: het dak, de buitenmuren, de vloer, de vensters/deuren en verlichting van de gemeenschappelijke (circulatie)ruimtes zoals de inkomhal, de gang of een gedeelde (zit)ruimte. Naast de gebouwschil vallen ook de aanwezige collectieve installaties voor verwarming, warm water en zonne-energie hieronder.

Op het EPC voor de gemeenschappelijke delen van het appartementsgebouw staat geen label. Toch is er veel informatie af te lezen over de huidige energetische toestand van het gebouw, dankzij  kleurenbalkjes en symbolen die de energieprestatie van elk onderdeel van het gebouw tonen en hun situering t.o.v. de energiedoelstelling 2050.

EPC gemeenschappelijke delen huidige staat

Het EPC gemeenschappelijke delen bevat de nodige informatie en adviezen over het gebouw. Het EPC van het appartement bevat de nodige informatie voor het appartement op zich.

De beide certificaten vullen elkaar aan. Het EPC van het appartement is verplicht bij verkoop of verhuur van het appartement. Het EPC voor de gemeenschappelijke delen van het het gebouw moet sowieso opgemaakt zijn vanaf 2022 en moet steeds up-to-date zijn. Deze verplichting staat los van verkoop en verhuur.

Voor nieuwbouwappartementen gaat de verplichting in 10 jaar na het verkrijgen van de stedenbouwkundige vergunning.

De informatie uit het EPC van de gemeenschappelijke delen wordt gebruikt als het EPC van een appartement in het gebouw wordt opgesteld.
Aangezien het als basis dient voor de EPC’s van de appartementen in het gebouw, moet het steeds up-to-date zijn. Het EPC is 10 jaar geldig, maar moet geactualiseerd worden bij energetische renovaties.

Prijzen

Prijs op aanvraag

Iedere gemeenschappelijke ruimte, stookplaats, inkomhal,… is uniek. Daarom is het moeilijk om hier uw prijs weer te geven.

Aan de hand van uw aangeleverde info en eventueel een vrijblijvend plaatsbezoek bepaal ik voor u uw beste prijs.

Vraag vrijblijvend uw offerte.

Neem vrijblijvend contact op

Heeft u een vraag? Wenst u een EPC keuring of een vrijblijvende EPC offerte?

Tevreden klanten aan het woord

Over EPC Lochristi

Thomas D’haemer is uw EPC-deskundige in Lochristi en ruime omgeving.

Bij de verhuur of verkoop van uw vastgoed is een energieprestatiecertificaat (EPC)  verplicht. Een EPC-certificaat mag alleen uitgereikt worden door een door het Vlaams Energie- en Klimaatagentschap (VEKA) erkende “energiedeskundige type A”.

Dit officiële document kan ik correct voor u voorbereiden en opmaken als houder van zo’n getuigschrift (VEKA-erkenningsnummer 19192). Betrouwbaar, snel en met een persoonlijke aanpak steeds tegen een correcte prijs.

Daarnaast ben ik ook lid van OVED de beroepsvereniging voor energiedeskundigen.
Ik sta klaar om u te helpen. Klantentevredenheid is mijn grootste prioriteit.

Thomas D'haemer